начало » Новини
17.10.2016
Калин Каменов бе официален гост на 90-ата годишнина от създаването на НЧ „Пробуда-1926” в село Голямо Пещене

Калин Каменов бе официален гост на 90-ата годишнина от създаването на НЧ „Пробуда-1926” в село Голямо Пещене

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на празника, по случай 90 години от създаването на Народно читалище „Пробуда-1926” в село Голямо Пещене.

 „Чест прави на всички хора, които през годините са направили така, че читалището да е живо и в него да продължава да се развива дейност“ заяви в приветствие към гостите на празника кметът Калин Каменов. „Похвално е, че и днес, млади и стари показаха своята активна читалищна дейност. Прекланям се пред всички вас, които сте успели да запазите традициите, фолклора и обичаите живи“, допълни кметът на Община Враца и поясни, че Общинска администрация ще продължи да реализира събития, в които активно да се включат читалищни самодейци.

Поздрав към всички гости отправиха също народният представител Петя Аврамова и кметът на Голямо Пещене Тодор Тодоров. На празника в селото присъстваха още областният управител Малина Николова, общински съветници и кметовете на селата Косталево, Мраморен, Челопек и Тишевица.

Юбилеят на читалище „Пробуда-1926” бе отбелязан с тържествен концерт, в който се включиха самодейци от Голямо Пещене и Народно читалище „Милин камък-1927” – с. Мраморен. След края на празника на всички присъстващи бе раздаден курбан за здраве.