начало » Новини
18.10.2016
Община Враца започва проверки за нарушения при поставянето на предизборни плакати

Община Враца започва проверки, във връзка с издадена заповед на кмета Калин Каменов, за нарушения при поставянето на предизборни плакати, извън регламентираните за това места. Заповедта е на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 183, ал. 3 от Изборния кодекс и решение № 3565 - ПВР от 21.08.2016 г. на Централната избирателна комисия.  Според разпореждането, по време на агитационната кампания - от 7 октомври до 24.00 ч. на 4 ноември 2016 г, за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на Р България на 6 ноември, участниците в кампанията могат да поставят агитационни материали - плакати, афиши, обръщения и др., на специални информационни табла разположени в Община Враца.

Разполагането на транспаранти, билбордове и шатри на територията на Община Враца трябва да става след разрешение от кмета, на база подадено заявление. Забранява се унищожаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на кампания.

Със заповедта на кмета, издадена на 03.10.2016 г., в град Враца са определени шест места, на които да се поставят агитационните материали. Те са: срещу читалище „Развитие“, площад „Македония“, до градинката срещу базар „Централ“, площадът пред ж.п. гарата, пред административната сграда в ж.к. „Дъбника“ и до трафопоста в ж.к. „Младост“. Определени са също и таблата за поставяне на агитационни материали в селата от Община Враца. Те са публикувани и в сайта на администрацията.

Чрез заповедта, кметът на Община Враца Калин Каменов задължава партиите, коалициите и инициативните комитети в срок до 7 дни след изборния ден да премахнат поставените от тях агитационни материали. За всяко едно нарушение, относно разпореждането, ще бъдат налагани санкции.