начало » Новини
24.10.2016
Над 300 участваха в Световния ден на ходенето във Враца

Над 300 участваха в Световния ден на ходенето във Враца

Повече от 300 души се включиха в Световния ден на ходенето във Враца. Инициативата, организирана от Община Враца и Българска асоциация „Спорт за всички”, премина при засилен интерес, въпреки лошото време. Маршрутът, с дължина 2.5 километра, бе обходен с лекота от участниците, сред които зам.-кметовете на Община Враца Мария Попова и Петя Долапчиева и експертът на Министерство на младежта и спорта за Северозападна България – Росица Стаменова.

            Колоната бе водена от кмета на Община Враца Калин Каменов, който поздрави участниците и им пожела повече движение и спортни занимания. В мероприятието се включиха още ученици от девет училища в града,  студенти от Великотърновския университет филиал-Враца, любители на ходенето.
            Всички, извървели пълния маршрут, участваха в томбола с награди, която се разигра след края на обиколката -  на финала  пред сградата на Общината.

 

            Отличени бяха и училищата с най-масово участие. Най-активни бяха учениците от СУ „Христо Ботев”, следвани от ПЕГ „Йоан Екзарх” и СУ „Отец Паисий” в града.