Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.11.2016
Кметът на Враца и зам.-министърът на енергетиката връчиха ваучер за финансиране на енергийно ефективни мерки в СУ „Васил Кънчов“

Кметът на Враца и зам.-министърът на енергетиката връчиха ваучер за финансиране на енергийно ефективни мерки в СУ „Васил Кънчов“

Община Враца спечели проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в СУ „Васил Кънчов“ в града. На официална среща в образователната институция, лично кметът Калин Каменов и зам.-министърът Николай Николов връчиха ваучер на стойност 309 164 лв., осигуряващ финансиране на проект „Подмяна на отоплителната инсталация обслужваща топлинните нужди на сградата на СУ „Васил Кънчов“.

В словото си кметът Калин Каменов благодари на Министерство на енергетиката за активната подкрепа, която образователната система във Враца получава. „Надявам се, чрез реализацията на този проект да постигнем максимален клас на енергийна ефективност на училището и да  намалим разходите за топлоенергия, така че в СУ „Васил Кънчов“ да остава повече финансов ресурс, с който да се повишава качеството на образование. Това е важен за нас проект и сме изключително благодарни на Министерството. Ще продължаваме да кандидатстваме, така че да успеем да обновим повече учебни заведения, да повишим качеството на учебната база и подобрим условията в училищата в община Враца“, заяви кметът Калин Каменов.  

 

Благодарност към Общинска администрация и Министерство на енергетиката отправи и директорът на училището Димитър Марков.

Проект „Подмяна на отоплителната инсталация обслужваща топлинните нужди на сградата на СУ „Васил Кънчов“ се финансира по програма „Енергийна ефективност и възобновяема енергия“ чрез Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2009-2014 г. „Реализацията на проекта ще допринесе за комфорта на вашите ученици, защото децата са бъдещето на България“, заяви зам.-министър на енергетиката Николай Николов. „Правим всичко възможно в рамките на програмата да подпомогнем енергийната ефективност на общинските сгради и в частност училищата и детските градини“, добави зам.-министър Николов.

По време на визитата си в СУ „Васил Кънчов“ кметът на Община Враца и зам.-министър Николай Николов разгледаха  експозиционен кът от снимки и документи, разкриващи историята на училището.

#
# # # #