Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.11.2016
Кметът Калин Каменов откри Международния форум за социална промяна EMPATHEAST

Кметът Калин Каменов откри Международния  форум за социална промяна EMPATHEAST

     Кметът на Община Враца Калин Каменов официално откри изложбата „Босонога обич“, с която бе дадено началото на Международния форум за социална промяна, движена от емпатия EMPATHEAST, чиито домакин е областният град. 
    „Благодаря на всички млади хора от цялата страна, решили да обединят своите усилия, свързани с иновациите и интерактивните идеи във Враца. С всички онези креативни младежи от цялата страна, които ще гостуват в града, заедно показваме, че регионът може да бъде лидер на промяната. Сигурен съм, че чрез вашите идеи ще намерим ключа към успешното развитие на Северозападния край и град Враца“, заяви в приветствието си кметът Калин Каменов.
    Изложбата „Босонога обич“ на фотографите Милица Джанждова и Мария Ангелова, разказва за устойчивата любов на възрастни двойки от селата Паволче и Челопек, където през това лято се проведе инициативата „Резиденция баба“. Специален гост на културното събитие бе пра-пра внучката на баба Илийца, 94-годишната Тодорка Ангелова от село Челопек.

    В рамките на три дни, Международният форум за социална промяна EMPATHEAST ще превърна Враца в град на социални иновации, съвременна култура и пространство за нови идеи за развитието на Северозапада. Организатори на мероприятието са Фабрика за идеи, които са и движещата сила зад инициативата „Резиденция баба”. EMPATHEAST e третият пореден форум, като първите два са проведени в София и Пловдив.

              

     EMPATHEAST 2016 се осъществява в партньорство с Община Враца, Junior Achievemеnt България, MOVE.bg, „Резиденция баба“, хората от селата Челопек и Паволче, Plovdiv 2019 и читалище Хамалогика – Бургас.