Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.11.2016
Нова техника на земеделски арендатори ще помага в почистването на снега във Враца

Нова техника на земеделски арендатори ще помага в почистването на снега във Враца

Кметът на Община Враца Калин Каменов извърши проверка на наличната техника в БКС ЕООД, която ще се използва за снегопочистването на града. Към момента, управляваното от Момчил Младенов дружество разполага с 15 машини и 5 ръчни роторни снегорини, които са преминали технически преглед, както и със 17 броя наета техника с договор.

„БКС ще се справи със снегопочистването на Враца. Дружеството е положило усилия и е подписало споразумения с арендатори, които също ще се включат с техника, част от която е по-нова от тази на БКС. Има достатъчно сол и луга и смятам, че при първия сняг няма да имаме проблеми с почистването“, каза при огледа Калин Каменов.

 

Управителят Момчил Младенов допълни, че БКС разполага с 320 тона сол и 10 тона луга, договорени са и 150 тона пясък. „Освен миналогодишния багер, приспособен за почистване на пухкав сняг, имаме вече и още две тракторчета, на които ще бъдат монтирани четки и мисля, че пешеходните зони ще са добре почистени“, поясни още Младенов и показа как се следят машините и в реално време. Той добави, че в ръчното зимно снегопочистване ще бъдат ангажирани 85 човека. Управителят на БКС допълни, че уличната мрежа във Враца е разделена на 11 района, като приоритет за почистване са трасето на автобусната и тролейбусна мрежа, главните улици и входно-изходните артерии на града.

#
# # # #