Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.11.2016
Родители и деца се състезаваха в турнира „Мама, татко и аз“ във Враца

Родители и деца се състезаваха в турнира „Мама, татко и аз“ във Враца

     За пети пореден път във Враца се проведе общинското състезание „Мама, татко и аз“, в което участие взеха деца от общинските детски градини. Домакин на състезанието бе спортната зала на ППМГ „Акад. Иван Ценов”. Турнирът бе открит от кмета на Общината Калин Каменов. Той поздрави родителите, децата и организаторите и пожела успех на състезанията. „Това е събитие, което стимулира децата да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам Ви да имате повече време да играете с децата си, защото това са най-хубавите моменти. Състезавайте се от сърце и успех на всички в турнира“. С тези думи кметът откри петото издание на спортната проява в града.


   Празникът бе организиран от Община Враца, в качеството й на бенефициент по договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. за реализиране на проект „СТИМУЛ за ранно детско развитие“. Размерът на проекта е на стойност 658 200 лв., стартира на 01.07.2016 г. и ще продължи до 30.11.2018 г.  Основната му цел е: Превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата на община Враца, чрез инвестиции в ранното детско развитие. Основните целеви групи са деца от 0 до 7 години и техните родители от уязвими етнически групи и общности в риск.

    В надпреварата се включиха 36 отбора, като всеки тим се състоеше от едно дете, на възраст 5-6 години и един родител. Всяко семейство имаше правото да избира дали майката или бащата ще участват в състезанието. Бяха организирани и игри предназначени за децата от публиката, които не участваха в надпреварата. Отборите участваха в две различни състезания, в серия по 6 отбора, от които бе излъчен само по един победител. Всички участници веднага след всяка серия получиха от кмета Калин Каменов грамоти и предметни награди. На финала на турнира, шестте победители от всяка серия бяха наградени от зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева.

#
# # # #