Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.11.2016
Застлаха с цветя пешеходна пътека във Враца в Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Застлаха с цветя пешеходна пътека във Враца в Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Ученици и граждани застлаха с червени цветя пешеходната пътека във Враца, водеща от пл. „Христо Ботев“ към централната част на града. Поводът е Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи, който тази година се отбелязва на 20 ноември.

Гост на церемонията, организирана от Община Враца и Младежки дом бе зам.-кметът Мария Попова. „Събрали сме се днес, за да отдадем почит на всички онези безброй невинни жертви на ужасната война на пътя, която се води всеки ден, всеки час, всяка минута. Сега повече от всякога трябва да се замислим за нашите близки, които ни изпращат и ни чакат, когато сме тръгнали на път, за тези, които ни обичат и искат да пристигнем живи и здрави. Нека бъдем по-толерантни и по-отговорни към живота – своя и на другите“, заяви в словото си зам.-кметът на Община Враца. „Надявам се с помощта на отговорните институции във Враца, да успеем да постигнем различна култура на движението по пътищата и те да станат по-безопасни. И да не забравяме, че когато пътуваме някой ни чака и обича“, допълни зам.-кметът Мария Попова.

 

Участие в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи взеха момичета от балет „Вива“, които застлаха с черен воал пешеходната пътека при пл. „Христо Ботев“. В знак на почит, ученици и граждани запазиха едноминутно мълчание, след което поставиха цветя, запалиха свещи и пуснаха бели балони в небето. Присъстващите издигнаха и лозунги в подкрепа на пътната безопасност.

В края на церемонията доброволци от БМЧК – Враца направиха демонстрация по оказване на първа долекарска  помощ на пострадали при ПТП.

#
# # # #