Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
21.11.2016
6-годишно момче ще получи коледен подарък от кмета Калин Каменов

6-годишно момче ще получи коледен подарък от кмета Калин Каменов

6-годишно момче ще получи коледен подарък от кмета на Община Враца Калин Каменов, което е сред 40-те деца от социално слаби семейства, които тази година са включени в благотворителната инициатива „Осиновете врачанско семейство“. Кметът изтегли от бляскавата елха, поставена във фоайето на читалище „Развитие“ картичка, на която са изписани желанията на момчето. То иска да бъде зарадвано на празниците със спортен екип, образователна елха, количка и лакомства.

Кампанията „Осиновете врачанско семейство“ се провежда за четиринадесети път и се организира от СНЦ „Дом на науката и техниката”, читалище „Развитие”, Майчин център „Българка”, Сдружение МОСТ, Клуб „Приятели на Врачански Балкан” и Клуб на франкофонията – Враца в партньорство с Община Враца, Областна администрация Враца, Регионален инспекторат по образование, Младежки дом, Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Зорница”, НУ „Софроний Врачански”, НУ „Иванчо Младенов”, ППМГ „Акад. Иван Ценов“, СУ „Христо Ботев”, ПЕГ „Йоан Екзарх“, СУ „Козма Тричков“ и ДГ „Българче”.

„Днес е прекрасен български празник - Ден на християнското семейство. Пожелавам на всички да бъдем добри и да не забравяме, че трябва да се стремим не само на празници, но да си помагаме целогодишно, защото това ни прави хора“-каза при откриването на инициативата Калин Каменов.

 

В кампанията се включва и зам.-кметът на Община Враца по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, която също ще осигури подаръци за 6-годишно момче, чиято картичка изтегли от елхата в НЧ „Развитие“. С песента „Ако си дал“ на Емил Димитров, избрана за символичен химн на кампанията „Осиновете християнско семейство“, изпълнена от Галин Снежанов бе открита благотворителната кауза във Враца. В програмата участие взеха още ученици от клуб по журналистика към Младежки - център – Враца и деца от ДГ „Българчета“.

На откриването на инициативата присъстваха народните представители Петя Долапчиева, Красен Кръстев, Явор Хайтов, областният управител Малина Николова и заместниците й Мирослав Комитски и Ирина Иванова, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, председателят на СНЦ „Дом на науката и техниката“ Евелина Васкова, директори на детски градини и учебни заведения, граждани.

#
# # # #