Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.03.2009
Група от седем американски ученици гостува за две седмици във Враца.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и заместник-кметът Силвия Драйчева с срещнаха днес с ученици от американския град Хейвън, щата Канзас, които са в нашия град по програма за разменени гостувания с ученици от врачанската езикова гимназия „Йоан Екзарх”. Групата от седем младежи под ръководството на директора Терри Форенбах ще остане във Враца до 21 март.

         

Съвместната работа между двете средни училища е започнала преди шест години, за което време седем българчета са посетили град Хейвън и 14 американски младежи са пристигнали във Враца. До края на годината още една българска група ще посети Съединените щати.

Пред ръководството на община Враца гостите споделиха възхищението си от приятелското отношение на врачани и от вкуса на българската храна, която е най-хубавото нещо тук според тях. Най-странен за тях е начинът, по който се кормува в България.

Сравняването на системите на обучение в двете страни и обмяната на добри практики са едни от най-ценните възможности, които ни дава изпълнението на подобни проекти, заяви кметът инж. Тотю Младенов като изрази надежда, че партньорските отношения между училищата ще доведат и до осъществяване на контакт между двата града на ниво местна власт.

 

П. Ганчовска