Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.01.2017
Зимна обстановка в Община Враца

Зимна обстановка в Община Враца

   По данни на хидрометеорологична обсерватория във Враца към Националния институт по метеорология и хидрология - Филиал Плевен, снежната покривка на територията на Община Враца е 33 см., като на някои места, заради навявания достига и до 50 см. Количеството на падналите валежи е 24, 3 литра на кв.м.
   Вследствие на падналия сняг в част от населените места в община Враца е прекъснато електрозахранването. Без електричество са селата: Баница, Върбица, Голямо Пещене, Девене, Мало Пещене, Мраморен, Оходен и Три кладенци. В село Лютаджик не работи част от уличното осветление, поради прекъснат ел. проводник от счупен клон. За отстраняването на авариите в селата от 04.00 часа работят 4 екипа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, а още два екипа - в града, като се очаква до обяд ел. захранването да бъде възстановено. На всеки часа в Общинска администрация се актуализира информацията за обстановката в населените места.
   Във всички села от община Враца е започнато снегопочистване, а главните артерии до тях са проходими, с изключение на село Вировско, където е аварирала снегопочистващата техника. По тази причина не е почистена и част от пътната отсечка Вировско-Тлачене. Предприети са мерки за изпращане на друга техника. Работи се по опесъчаването на стръмен участък между селата Власатица и Лиляче.
   От 18.00 ч., на 05.01.17 г., 4 дежурни екипа на Община Враца следят снегопочистването и насочват техника към проблемните участъци в града и селата. 
   От 18.30 ч., на 05.01.17 ч., БКС - Враца започна осоляване на улиците, а от 19.30 ч. 30 машини са излезли да извършват снегопочистване във всички райони на града. 64 служители на комуналното дружество са ангажирани с ръчно почистване по пешеходните зони и улиците на града. Включени в почистването са и ръчни роторни машини и снегорини, които осоляват пътните участъци.
   В снегопочистването на града се включват 30 военнослужещи от батальон 54 990, които чистят райони в жилищните квартали „Дъбника“, „Младост“, „Кулата“ и централната градска част, 10 лица лишени от свобода, на лек режим, както и униформени    служители на РУ на МВР-Враца.
   Служители на Община Враца също се включват в снегопочистването на града. Общинското ръководство отправя и апел към гражданите на Враца, да разчистят пространствата пред жилищните блокове, къщи и търговски обекти. 
   Гражданите могат да подават сигнали за непочистени участъци на дежурния телефон на БКС 092/64-54-76 и на дежурните в Общински съвет за сигурност на телефони- 092/623-000 и 0875/118-857.