Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.01.2017
25-годишният Владислав Илиев извади кръста от река Лева

25-годишният Владислав Илиев извади кръста от река Лева

   За четвърта поредна година, по случай Йордановден, Община Враца организира ритуал по хвърляне на кръста в река Лева. Участие в него взеха 19 мъже от Враца и с. Згориград, които скочиха в ледените води на реката.
   Богоявленският кръст бе „спасен“ от Владислав Илиев, на 25 години от с. Згориград. „За първи път скачам за кръста и ще продължавам да вземам участие в ритуала всяка година“, каза победителят. Кметът на Община Враца Калин Каменов пожела на младия мъж здраве, успешна година, добри дела и наследници и му връчи финансов подарък в размер на 100 лв. и бутилка вино. Владислав Илиев получи и поздравления от зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева.
   Празникът, който се организира със съдействието на Врачанска митрополия и НЧ „Развитие-1869“, започна с изпълнения на духовия оркестър към читалището. Водосвет за здраве бе отслужен от отец Владислав, а в ледените води на река Лева се изви мъжко хоро. Всички участници в ритуала получиха подарък – бутилка вино и тениски с лика на Христо Ботев.