Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.01.2017
Зимна обстановка в Община Враца

Зимна обстановка в Община Враца

Снежната покривка на територията на Община Враца в момента надхвърля 55 см., а на места достига и до 60 см. Пътните артерии на територията на Община Враца са проходими при зимни условия. През нощта, навявания и преспи са се образували на пътищата между селата Три кладенци и Чирен, Мраморен-Голямо Пещене и  Косталево. След като са били разчистени от машини на БКС-Враца, пътните участъци са достъпни.

След падането на снега, в снегопочистването се включиха общо 30 броя машини, 10 от тях аварираха, като това е, както техника на БКС, така и на земеделски производители. От 04.00 ч., на 07.01.2017 г. е започнато осоляването на улиците в града. 64 служители на общинското дружество ръчно обработват пешеходните зони и почистват пътните отсечки.

 

Проблем при снегопочистването във Враца продължава да са неправилно паркираните автомобили. Най-големи трудности се отчитат на улиците „С.Ц. Даскалов“, „Христо Ботев“ и бул. „Втори юни“. От Община Враца приканват жителите на града да оказват съдействие и да не възпрепятстват снегопочистването.

Дежурни екипи на Общината и служители на звено „Инспекторат“ към администрацията следят снегопочистването, възложено на БКС и в протоколи констатират нередностите, които дружеството трябва да отстрани до 3 часа. В момента са обходени районите на всички главни пътни артерии в града, болницата, здравни и социални заведения, пътя на тролеите и пешеходните зони.  Проверяват се и пътищата до селата. Започнато е разчистване и на районите около контейнерите, за по-добра организация на сметоизвозването в града.

И днес кметът Калин Каменов, заедно със служители на Общината се включи в разчистването на снега в различни части на града.

Община Враца напомня, че  гражданите могат да подават сигнали за непочистени участъци на дежурния телефон на БКС 092/64-54-76 и на дежурните в Общински съвет за сигурност на телефони- 092/623-000 и 0875/118-857.