начало » Новини
13.02.2017
8 акта за нарушения съставиха при проверка за извършване на таксиметров превоз на пътници

8 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/са съставили по време на съвместните проверки, за извършване на нерегламентирани превози на пътници, служителите от звено „Инспекторат“, към Община Враца, Областният отдел „Автомобилна администрация“ и Районното управление на МВР. Акцията се проведе през изминалата седмица и бе във връзка с необходимостта от осъществяването на последващ контрол на издадените разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на Община Враца. Цел на проверката бе и установяване на водачи на автомобили, извършващи нерегламентиран превоз на пътници.

Проверени са общо 56 моторни превозни средства и техните водачи. От тях 20 броя автобуси, извършващи специализиран превоз, като са съставени 4 акта. Инспектирани са и 36 таксиметрови автомобили и също са съставени 4 акта.

Констатираните нарушения са: упражняване на превоз на пътници без разрешително, издадено от Община Враца, един от автомобилите не е включен в списък към удостоверение за регистрация за извършване на таксиметрова дейност и е спрян от движение за срок от 6 месеца с принудителни административни мерки /ПАМ/, установено е още, че водач не попълва редовно или не попълва точно пътна книжка. При проверката е констатиран и шофьор без задължителното удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил. Сред нарушенията, установени от експертите на трите институции е и таксиметров автомобил, който на предните врати няма трайно закрепена табела или надпис с изписани на кирилица наименованието и телефонния номер на превозвача.