Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.02.2017
Файтон кабриолет ще впечатлява посетителите на щанда на Община Враца в Международното изложение „Ваканция и Спа Експо – 2017“

Реплика на възрожденски файтон кабриолет, измайсторен от прочутия врачански фабрикант Мито Орозов ще впечатлява посетителите на щанда на Община Враца по време на 34-то  Международно туристическо издание на „Ваканция и Спа Експо – 2017”. Изложението ще се проведе от 15 до 17 февруари в Интер Експо център – гр. София. Община Враца ще участва за десети път в голямата туристическа борса с щанд от 12 кв. м.

         Акцентът във врачанското участие е 30-та годишнина от създаването на Етнографско – възрожденски комплекс „Св. Софроний Врачански”. На щанда на Общината ще бъде изложен файтонът, дело на видния врачанин,  композиран с мобилно декоративно пано, изобразяващо част от възрожденска къща от Етнографско – възрожденския комплекс с панорамен изглед на прохода Вратцата. Посетителите на щанда на Община Враца ще имат възможност да си направят и селфи с рамка с герба на града.

         На туристическата борса ще бъдат представени две нови брошури, съдържащи информация за Етнографско – възрожденския  комплекс и за културните събития в Община Враца. Гостите на щанда ще имат възможност да дегустират вино „Врачанска теменуга” и мармалад „Детски спомен”, който се произвежда в село Паволче от шипки, набрани във Врачанския балкан.

         Експерти от дирекция Природен парк „Врачански Балкан” също ще се включат с участие на щанда на Община Враца. По атрактивен начин те ще представят ателие „Белоглав лешояд”, което включва викторина, разнообразни игри за малки и големи и селфи с фигура на рядката граблива птица, обитаваща район във Врачанския балкан.

#
# # # #