Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
27.02.2017
4 000 български знамена раздава в училищата Община Враца за 3 март

4 000 български знамена раздава в училищата Община Враца за 3 март

Община Враца ще раздаде 4 000 български знамена в училищата, по повод предстоящия Национален празник - 3 март. В патриотичната проява ще се включат кметът Калин Каменов, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и за председател на Общински съвет – Враца Владимир Христов.

Инициативата се организира за втора поредна година и тогава националния трикольор получиха учениците от I до IV клас. Сега, трибагреникът ще бъде раздаден в 21 училища, на територията на Община Враца, на децата от I клас, както и на учениците от VI, VII и VIII клас. По този начин, родолюбивото начинание обхваща и се реализира в началното и основното образование.

Стартът на проявата тази година започва на 27.02.2017 г. /понеделник/, в 08:30 ч., в СУ „Никола Войводов“, където кметът Калин Каменов ще раздаде знамена на първокласниците. Той ще бъде придружаван от актьора и учител Филип Филипов, превъплътен в образа на великия поет и революционер Христо Ботев, който ще изнесе патриотичен урок пред децата.

Зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева ще бъдат в НУ „Иванчо Младенов“ и „Иван Вазов“, а Владимир Христов в СУ „Христо Ботев“. В 09:30 ч., инициативата ще продължи в ПЕГ „Йоан Екзарх“, където учениците от VII и VIII клас ще получат от Каменов българското знаме.

На 3 март, кметът Калин Каменов и неговият екип ще продължат патриотичната инициатива, започната във врачанските училища и ще раздават националния флаг на жителите и гостите на града, които ще се включат в отбелязването на Националния празник на площад „Христо Ботев“.