Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.03.2017
Калин Каменов купи детски рисунки и ръчно изработени сувенири от благотворителна изложба

Калин Каменов купи детски рисунки и ръчно изработени сувенири от благотворителна изложба

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе официален гост на благотворителната изложба - базар „Детските ръце творят“, организирана от НУ „Св. Софроний Врачански“, по повод патронния празник на учебното заведение. Той се включи в инициативата и закупи детски рисунки с народни елементи, сътворени от  учениците от специализираните паралелки по изобразително изкуство, както и ръчно изработени сувенири от групите за извънкласна дейности „Народни занаяти“. Директорът на училището Антоанета Сиракова поздравите присъстващите и обясни, че със събраните средства от благотворителната изложба ще се направи дървена къщичка за книги, която ще бъде поставена в двора на училището.

„В навечерието на патронния празник на училището искам да Ви поздравя, както за честването на този ден, но и за благотворителната изложба, която сте подготвили, защото събраните средства ще отидат отново за Вас, да се научите да уважавате книгата“ – каза в приветствието си към присъстващите Калин Каменов. Кметът добави, че в края на пролетта ще започнат ремонтните дейности в училището, средствата за които бяха отпуснати, в началото на годината, от Министерството на образованието. Очаква се училището да започне новата учебна година с обновен и ремонтиран покрив. „Не забравяйте, че когато човек се старае и учи, рано или късно той успява“, добави в края на приветствието си Каменов.

 

Благотворителната изложба - базар бе представена във фоайето на НЧ „Развитие“ в града и на нея присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева, председателите на училищното настоятелство Ваня Дочева и на обществения съвет Мария Тонинска, почетният консул на Конго в Република България Теодора Игнатова, родители, гости. Празнична музикална програма изнесоха възпитаниците на училище „Св. Софроний Врачански“.