Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.03.2017
Стартират мероприятия за поддържане на зелената система във Враца

От март месец в Община Враца започна извършването на мероприятия за поддържане на зелената система в града. Сред дейностите, които са заложени в графика са отзимяване, окопаване и подхранване на розариумите в града и възстановяване на живите плетове на пл. „Руски“. Средствата, които са заделени в бюджета на Община Враца за поддържане на зелената система са в размер на 180 000 лв.

През месец април ще започне оформянето на храсти, храстови групи и живи плетове на територията на Враца, както и ще се възстановят тревните площи по бул. „Никола Войводов“ и Централна градина пред Съдебната палата.

С приоритет е премахването на опасни дървета, кастрене и оформяне на короните на дърветата по булевардите „Никола Войводов“, „Втори юни“, „Хр.Ботев“ и „Васил Кънчов“, както и в района около ЖП гара и други части на града.  Всички дейности ще се извършват от „БКС-Враца“ ЕООД, на основание сключен договор с Община Враца, по предоставени графици от дружеството. За тази дейности са предвидени средства на стойност 60 000 лв.

За поредна година пешеходната зона на бул. „Никола Войводов“ ще бъде аранжирана с висящи вази. Според метеорологичните условия ще започнат и дейности по окосяване на тревните площи във Враца. За целта града е разделен на четири зони за поддръжка, според кратността на косенето.

Тази година, през месец май ще се извърши и подмяна на цветята в цветните фигури с летноцъфтящи видове. Всички дейности по поддържането на зелената система във Враца се провеждат според климатичните условия.