начало » Новини
16.03.2017
Откриха строителните дейности на 8-ми блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Откриха строителните дейности на 8-ми блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Кметът Калин Каменов откри строителната площадка на сграда, намираща се на бул. „Васил Кънчов”, № 2А. Това е 8-ият блок във Враца, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

„Искам да Ви поздравя за това, че бяхте активни и единни. Сигурен съм, че променяйки визията на вашия блок ще привлечем повече врачани да се включат в Националната програма. Когато работим добре и си помагаме, нещата се случват“ – каза кметът Калин Каменов при откриването на строителната площадка и добави, че до няколко дни във Враца ще стартират строителните дейности на още 5 блока. Общата стойност на инвестицията по Националната програма на 6-те сгради, на които сега започват строително-монтажните работи е в размер на 6 млн. лв., а общата инвестиция по саниране във Враца до този момент е близо 10 млн. лв.  Кметът съобщи още, че броят на регистрираните сдружения до края на миналата година е рекорден във Враца – 162 и градът ни е сред първенците в цялата страна. „Надявам се, новото правителство да припознае Националната програма, защото тя е важна за хората“, каза още Каменов.  Стойността на сключения договор за обновяване на блока на бул. „Васил Кънчов“ 2А е 482 503 лв., с включен ДДС. Срокът за изпълнение е 60  календарни дни и започва да тече от деня на подписване на акта за откриване на строителната площадка. Фирмата, която спечели обществената поръчка и ще изпълнява инженеринга e ДЗЗД „ФПС – ИНЖЕНЕРИНГ,  строителният надзор ще се упражнява от „КОДАС КОНСУЛТИНГ" ЕООД.

 

            Председателят на Сдружението на собствениците Красимир Нетовски благодари на експертите от Община Враца, които са съдействали при попълване и подаване на документите по Програмата и заяви, че със съвместни усилия старта по обновяването на блока е факт.  Представителят на обединението, Спечелило обществената поръчка за саниране Силвия Богоева допълни, че строителството трябва да бъде в удобство на хората и ще се постараят то да бъде изпълнено бързо, качествено и в срок.

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, зам.-кметът Мария Попова, общинският съветник д-р Иво Ралчовски, живущи от блока и заинтересувани граждани от съседни жилищни кооперации.