начало » Новини
17.03.2017
Стартираха дейностите по обновяването на блок 74 в ж.к. „Сениче“ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Стартираха дейностите по обновяването на блок 74 в ж.к. „Сениче“ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

„Вашият блок е в сравнително добро състояние, което е предпоставка за бързо изпълнение на дейностите по саниране, но това и показва, че сте били добри стопани и сте се грижили за имота си. Надявам се още врачани да получат финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и обновят блоковете, в които живеят. По този начин във Враца ще има приветливи и красиви домове“, каза при откриването на строителната площадка на блок 74 в ж.к. „Сениче“ кметът Калин Каменов. 

Председателят на Сдружението Мариела Костадинова заяви, че с общи усилия, много труд и най-вече със съдействието на екипа на Община Враца и на кмета Калин Каменов сега, живущите могат да се поздравят със стартирането на дейностите по програмата. „Честито, блокът ни започва да се санира“, добави още Костадинова.

Представителят на фирмата изпълнител на обекта „Заечки“ ЕООД Красимир Цонев заяви, че строителството ще бъде завършено в срок, а работата ще бъде извършена качествено. Стойността на сключения договор е 917 800 лв., а срокът на изпълнение на обществената поръчка е 30 дни.

 

            „След като бъде обновен блокът, живущите ще могат да кандидатстват по проект „Малки граждански инициативи“, който се реализира съвместно между Общината и Общинския съвет. По този начин могат да се оформят градинки и междублоковото пространство да се облагороди“, поясни председателят на Общински съвет - Враца Румен Антов, който също присъстваше на откриването. На него бяха още зам.-кметът Мария Попова, общинският съветник д-р Иво Ралчовски, експерти от Община Враца и представители на Областна администрация.