начало » Новини
20.03.2017
Калин Каменов подари икона на св. Мина на читалището в село Горна Кремена

Калин Каменов подари икона на св. Мина на читалището в село Горна Кремена

Кметът Калин Каменов бе гост на тържеството по повод 120 години от създаване на Народно читалище „Просвета - 1897“ в село Горна Кремена.

 „Днес е празник на обединението и на българския фолклор, съхранен от Вашето читалище. Всеки един от Вас, който е допринесъл, дори с малко през годините, читалищната дейност да се развива и подобрява, днес има повод да празнува, защото традициите и обичаите са ни съхранили като народ и сега повече от всякога имаме нужда от помощта на нашите корени. Затова Ви поздравявам с празника и пожелавам на днешните младежи след време да празнуват 150-та годишнина на читалището и много напред то да продължи да съществува.“ С тези думи Калин Каменов се обърна към присъстващите, събрали се на площада в село Горна Кремена. Той припомни още, че през миналата година Община Враца е получила редица награди именно заради популяризирането на фолклора от врачанския край и покани всички да присъстват на второто издание на Националния фолклорен събор „Леденика“, който ще се проведе на 24 и 25 юни тази година във Врачанския Балкан.

„Нека, заедно да покажем колко уникален край сме и какви неповторими традиции имаме. Бъдете здрави и продължавайте да съхранявате родните традиции. Честит празник“, каза още в словото си Каменов.

По повод годишнината, кметът на Враца Калин Каменов подари на самодейците икона на Св. Мина, която да ги закриля, да им дава здраве, сила и кураж.