начало » Новини
20.03.2017
Калин Каменов прие гости от 5 държави

Калин Каменов прие гости от 5 държави

Преподаватели и ученици от пет държави бяха приети от кмета на Враца Калин Каменов. Гостите от Румъния, Германия, Латвия и Турция са партньори по новия проект на Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ /ПЕГ/във Враца „I HAVE A DREAM“, по програма Erasmus+. Гостите бяха придружавани от директора на врачанското училище Валентина Михайлова, преподаватели и ученици.

Пред гостите кметът Калин Каменов направи кратко представяне на града, разказа за неговите природни и културно-исторически забележителности. „Във Враца са живели личности, които имат съществен принос за развитието на българската и европейската история. Надявам се да Ви е харесал нашият град и да станете наши приятели. Пожелавам Ви да бъдете любопитни, да получавате повече знания и съм сигурен, че ще бъдете успешни!” – с   тези думи Калин Каменов се обърна към гостите. В края на срещата кметът на Враца връчи подаръци на ръководителите на групите.

Проектът на ПЕГ „I HAVE A DREAM“ е отворен за новаторство. Той е вдъхновен от великите постижения на хора, които са се борили за човешки права и свободи, и по – специално Нелсън Мандела, Мартин Лутър Кинг и Мевляна. Целта на проекта е да представи тези прочути мислители като модели за подражание от младото поколение, да накара младите хора да се замислят за света и да ги научи, че хората не бива да бъдат отхвърляни от обществото поради раса, цвят на кожата, пол, религия и политически възгледи.