начало » Новини
21.03.2017
10-ти блок започва да се санира във Враца

10-ти блок започва да се санира във Враца

Блок 144 в ж.к. „Дъбника“ е 10-ата сграда във Враца, която ще бъде обновена по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Официално строителната площадка бе открита от кмета Калин Каменов.

„Днес имате повод да се радвате, защото вашият блок бе одобрен за финансиране и санирането започва. Надявам се с фирмата -  изпълнител на обекта да постигнете съгласие, да се разбирате и да си съдействате, за да бъде завършен качествено и в срок. Надявам се, държавата да успее да помогне с още средства за саниране, така че съседните блокове, които също са подали документи да получат финансиране и наоколо да се образува красива палитра от обновени и енергоефективни блокове“. С тези думи Калин Каменов се обърна към присъстващите на откриването.

Председателят на Сдружението на собствениците на бл. 144 в ж.к. „Дъбника“ Жоро Киряков благодари на всички живущи, за това, че са се обединили и са успели да подадат документи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, както и на Община Враца за оказаното съдействие при подготвянето на документите.

„Поемаме ангажимент, в рамките на заложените 78 дни, да завършим качествено обекта. Сами ще се убедите, че след приключване на санирането ще имате нови и подобрени жилища, по-малки сметки за ток, повишено дълголетие на сградата, паспорт на блока, както и красиви общи части и визия“, каза представителят на  дружеството - изпълнител на санирането ДЗЗД „ИНЖЕНЕРИНГ-ВРАЦА 2016“ Кремен Христов.

 

            Калин Каменов призова живущите в бл. 144 да се грижат и пазят това, което ще бъде направено, защото средствата, които са отделени не са малко. Стойността на дейностите по обновяването на сградата са в размер на 1 087 544, 40 лв., с включен ДДС.

            „Надявам се, че оценявате това, което прави държавата за Вас, защото това е инвестиция. Нека Вашият пример да стимулира и активизира повече хора, които искат да се включат в Програмата и тя да се реализира в града ни“, добави още кметът на Враца.

На откриването присъстваха още зам.-кметът Мария Попова, пълномощникът на кв. Дъбника Сашко Вълков, експерти от Община Враца, представители на Областна администрация - Враца.