начало » Новини
21.03.2017
Енергоефективни мерки и физкултурен салон с подово отопление откриха в СУ „Васил Кънчов“

Енергоефективни мерки и физкултурен салон с подово отопление откриха в СУ „Васил Кънчов“

„Чрез въведените мерки за повишаване на енергийната ефективност и ремонтираният физкултурен салон, който вече е и с подово отопление, мога да кажа, че СУ „Васил Кънчов“ се превръща в едно от най-модерните в региона“. Това каза директорът на учебното заведение Димитър Марков на откриването на реализирания проект „Повишаване на енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура на гр. Враца”.

Официален гост на откриването бе кметът Калин Каменов. „Въведените енергоефективни мерки са важни за цялото училище, важни са за Вас деца, защото ще имате възможност да учите в по-добри условия. Модерният физкултурен салон ще Ви помогне да постигнете нови спортни резултати. Пазете това, което е направено, защото то е за Вас!“. С тези думи Калин Каменов приветства учениците и преподавателите в СУ „Васил Кънчов“.

В училището е ремонтирана и оптимизирана отоплителната инсталация, във физкултурния салон също е монтирано отопление. Фирмата, която изпълни строително монтажните работи е „ВИНСТРОЙ” ООД. Стойността на договора е в размер на 279 383 лв., с включен ДДС.

 

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет-Румен Антов, зам.-кметът Мария Попова, представители на фирмата изпълнител на обекта.

СУ „Васил Кънчов” е част от реализиран проект „Повишаване на енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура на гр. Враца”, който се осъществява съвместно с Асоциация "Норск Енерджи" от Осло - Норвегия, на базата на подписано партньорско споразумение. Проектът се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.