начало » Новини
22.03.2017
С 1 600 00 лв. ще бъде саниран блок 36 в ж.к. „Дъбника“

С 1 600 00 лв. ще бъде саниран блок 36 в ж.к. „Дъбника“

Кметът Калин Каменов откри строителната площадка на  блок 36 в ж.к. „Дъбника“, който ще бъде саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради за сумата от 1 600 000 лв.  Жилищната сграда се състои от 111 домакинства, а разгъната застроена площ е 9 394 кв. м. Председателят на Сдружението на собствениците Виолета Димитрова благодари на всички живущи, че са се обединили, както и на кмета Каменов и неговия екип за оказана помощ при подготвянето на документите. „Успяхме да докажем, че всички заедно сме една голяма сила. Заслужаваме да живеем в по-добро място и да оставим по-сигурно бъдеще за децата ни“, каза още Виолета Димитрова.

„В навечерието на християнския празник Благовещение сме тук, за да съобщим благата вест, че вашият блок е 11-ият във Враца, чието саниране започва. Поздравления за инициативността Ви и за това, че ни се доверихте, независимо от лъжите на моите опоненти, както и спекулациите по темата през последните години. Вие повярвахме в Националната програма и резултатът е налице. Аз се надявам, че по този начин ще успеем да убедим повече наши съграждани, които да се включат в нея. Важно е, следващото правителство да поеме ангажимента Националната програма да продължи, защото без средства няма да се реализира“, каза при откриването кметът Калин Каменов.

Представителят на фирмата изпълнител на санирането „ВИНСТРОЙ“ ООД Стефан Стефанов заяви, че строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени в срок и с перфектно качество.  В подкрепа на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради се изказа и Димитър Методиев, живущ в бл. 36.

Стойността на обществена поръчка на обекта е в размер на 1 616 843 лв., с включен ДДС, срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Строителният надзор ще се упражнява от "КОДАС КОНСУЛТИНГ" ЕООД.