начало » Новини
30.03.2017
Община Враца, полиция и Областна дирекция по безопасност на храните в съвместна акция

Община Враца, полиция и Областна дирекция по безопасност на храните в съвместна акция

Служители на звено „Инспекторат“ към Община Враца, Районно управление на МВР - Враца и Областна дирекция по безопасност на храните стартираха съвместна акция, свързана с Наредбата за организация и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца. Наредбата урежда въпросите за местните изисквания, ограничения и забрани, свързани с движението на пътните превозни средства на териториите за общо ползване в Община Враца.

Съвместната проверка стартира от района на бул. „Втори юни“ в града. При акцията са установени нарушения, свързани с Глава Седем, чл. 30, ал. 1, 2, 3 и 4, от Наредбата, където се забранява движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на град Враца, с изключение на териториите на кв. Бистрец и кв. Кулата. Общият брой на съставените актове по време на акцията е 12.

 

4 са издадените акта, от звено „Инспекторат“, свързани с общинската наредба.

По време на проверката експертите от Областна дирекция по безопасност на храните са установили коне без регистрация, за което са съставили 4 акта. Служителите от Районно управление на МВР - Враца също са издали 4 акта. Те са установили административно нарушение по Закона за българските лични документи.

Съвместната акция ще продължи и през следващите дни.