начало » Новини
31.03.2017
Актове и конфискувани каруци след съвместната акция на Община Враца, полиция и Областна дирекция по безопасност на храните

Актове и конфискувани каруци след съвместната акция на Община Враца, полиция и Областна дирекция по безопасност на храните

Четири са съставените актове, две са издадените предписания и две са конфискуваните каруци на втория ден от стартиралата съвместна акция между Община Враца, Районно управление на МВР – Враца и Областна дирекция по безопасност на храните. Проверката е свързана с Наредбата за организация и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца. Наредбата урежда въпросите за местните изисквания, ограничения и забрани, свързани с движението на пътните превозни средства на териториите за общо ползване в Община Враца.

Проверката започна сутринта в района на ул. „Георги Апостолов“ в града. По време на акцията са установени нарушения свързани с общинската наредба, за което служителите от звено „Инспекторат“ са съставили два акта. Полицейските служители също са съставили два акта, свързани със Закона за българските лични документи.

Две предписания, на собственици на животни, са издали експертите от Областна дирекция по безопасност на храните по време на втория ден от акцията. Установено е, че конете са без задължителната индентификация - чипове, с които се установява здравния им статус и тяхната регистрация.

Съвместните проверки ще продължат и през следващата седмица.