Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.04.2017
Жители на села от Община Враца стартират подписка за отпускане на средства от държавата за ремонт на възлов път

Жители на села от Община Враца стартират подписка за отпускане на средства от държавата за ремонт на възлов път

Жителите на селата Чирен и Девене ще започнат подписка, за отпускане на средства от държавата за ремонт на пътя Деривол - Чирен. Инициативата възникна по време на проведени изнесени срещи в двете села с кмета на Община Враца Калин Каменов. Пътният участък, за когото ще се търсят пари е част от републиканската пътна мрежа. Отсечката е в лошо състояние и цялостен ремонт не е правен повече от 30 години. Пътят е важна артерия в този район, защото през него преминават жителите на три села - Чирен, Девене и Три кладенци. Той е и от национално значение, защото чрез него се стига до единственото българско газохранилище, което се намира край с. Чирен.

„Пътният участък е изключително важен за всички нас. Единственият начин е да се обединим и да покажем, че сме единни. Подкрепям подписката, в която ще поканим да се включат и жителите на село Три кладенци, които също използват този път. След това, заедно с кметовете на трите населените места, ще я внесем в Министерски съвет и ще заявим колко е важен той за нас,  за да могат да се отпуснат средства за ремонт на възловия пътен участък“ – каза пред жителите на селата Калин Каменов и допълни, че тази година Община Враца е заложила 295 000 лв. за ремонт на общинската пътна мрежа в кметствата.

 

На срещите кметът на Враца съобщи, че приоритет тази година е ремонтът на два пътни участъка в Общината и те са Чирен – Девене, като сумата за рехабилитация е в размер на 163 380 лв. и Девене – Три кладенци на стойност 59 582 лв.

На срещите в селата Чирен и Девен присъстваха още директорите на Дирекции в Община Враца Нина Калеева и Десислава Нешева, директорът на „Бюро по труда“ Маргарита Ангелова, директорът на общинска служба „Социално подпомагане“ Нели Стоянова, началникът на район „ВиК“ - Враца Тихомир Поповски, както и кметовете на населените места Диан Дамянов и Николай Мицов.

Темите, които се обсъдиха на срещите бяха свързани с качеството на питейната вода, нерегламентираните сметища, графика за изхвърляне на контейнерите за смет, почистването на речното корито, уличното осветление, ремонт на улици, програми за заетост. Кметът Калин Каменов лично се ангажира с разрешаването на поставени въпроси или на място даде отговор за начин на изпълнение.

Изнесените срещи на кмета на Община Враца Калин Каменов ще продължат и през следващите дни.