начало » Новини
26.04.2017
Калин Каменов: Панаирът на образованието във Враца става все по-популярен и престижен

Калин Каменов: Панаирът на образованието във Враца става все по-популярен и престижен

„За мен е голямо удоволствие да Ви приветствам с откриването на петото издание на Панаира на образованието във Враца. Форум, който си поставя за цел да създаде конкурентна среда между учебните заведения в нашия град, на който всеки може да се представи и да привлече ученици или студенти в своето учебно заведение. С всяко следващо издание Панаирът на образованието във Враца става все по-популярен и престижен. Надявам се с общи усилия да успеем да изведем образованието в нашия град на изключително високо ниво, с което да създадем и реални условия за развитието на бизнеса в града. Бъдете активни, провокативни и показвайте какво можете, за да може да намерите най-доброто поприще за своето развитие. Успех на всички!“. С тези думи кметът Калин Каменов откри петото издание на Панаира на образованието във Враца. В програмата на откриването се включиха с изпълнения младежкият духов оркестър към Център за подпомагане на личностното развитие – „Център за работа с деца“, мажоретен състав, трио „Хармония“, и танцов състав от СУ „Отец Паисий“.

 

Участие във форума взеха всички начални, средни и профилирани училища, професионални гимназии, филиалите на висшите учебни заведения в града, образователни школи и Центърът за кариерно развитие. Тази година в Панаира на образованието се включиха също Висшето училище по сигурност и икономика-Пловдив и Химико-технологичният университет.

Проявата се провежда по инициатива на Община Враца и щандовете на участниците са разположени пред сградата на Сувенирната палата. Сред официалните гости на панаира бяха също зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева,  началникът на Регионално управление на образованието Галина Евденова, общински съветници.

Кметът на Община Враца Калин Каменов посети щандовете на участниците в Панаира на образованието, които бяха много атрактивни и провокативни.