начало » Новини
26.04.2017
ДО 28 АПРИЛ Е СРОКА ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗА НАЙ-ДОБЪР КОЛАЖ ОТ СНИМКИ НА ТЕМА „БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ВЪВ ВРАЦА: 10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО”

На Фейсбук страницата на Областен информационен център - Враца са публикувани снимките на участниците във Фото конкурс съпоставка – преди и сега: „България в Европейския съюз и Европейския съюз във Враца: 10 години по-късно”. Снимките са фокусирани върху проект, осъществен с европейски средства и в колаж е направена съпоставка как е изглеждал обекта преди и след осъществяването на проекта. Участниците от област Враца са избрали да представят преобразяването на района около пещера “Леденика”, археологическия комлекс “Калето” край град Мездра, новия парк в ж.к. “Дъбника” – Враца и Младежкия център във Враца, който осъществява своята дейност в реновираната сграда на закритото бивше училище "Митрополит Константин". Първите три фото – колажа, които до 28 април тази година съберат най-много харесвания на Фейсбук страницата на Областен информационен център - Враца, ще бъдат отличени. Наградата за първо място е видео камера, а за второ и трето място - екшън камера. Фото-конкурса се провежда в рамките на Националната инициатива „ЗАЕДНО за ЕВРОПА”, която се организира от мрежата от 28-те областни информационни центрове на страната и е част от кампанията на Европейската комисия „Европа в моя регион 2017“.

Освен фото-конкурс, Областен информационен център – Враца провежда и конкурси за есе и за презентации на добри педагогически практики на тема „България в Европейския съюз: 10 години по-късно”. В първия конкурс участници са ученици и студенти, а във втория - учители от детски градини и училища в област Враца. Есетата и презентациите ще бъдат оценени от определени от кмета на Община Враца комисии. Първите три класирани есета и презентации ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Областен информационен център – Враца и на единния информационен портал www.eufunds.bg.

Победителите на трите конкурса ще бъдат наградени на специална церемония на 28 април 2017 г., която ще се състои от 17:30 часа пред сградата на Община Враца. Общата инициатива на мрежата от Областни информационни центрове в България има за цел отбелязване на три значими годишнини: 60 години Европейски социален фонд; 10 години от присъединяването ни към Европейския съюз и 6 години от функционирането на мрежата от Областни информационни центрове.

Дейностите на Областен информационен център Враца се реализират по проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център в гр. Враца” съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.