Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.04.2017
Петя Долапчиева откри Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

Петя Долапчиева откри Международния фолклорен фестивал „Врачанска пролет“

Зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева откри XII Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет“. В културното събитие, което се организира от Община Враца, участват над 600 участници от 4 държави - Испания, Македония, Хърватия и Албания, както и танцови състави от България. Преди официалната церемония, всички състави направиха дефиле по централната пешеходна зона в града до сградата на Община Враца, където бяха посрещнати от зам.-кмета Петя Долапчиева.

„Уважаеми участници в 12-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”, позволете ми да ви приветствам с „Добре дошли” и от името на кмета на Община Враца - г-н Калин Каменов. Радвам се, че четири дни ще бъдете не само наши гости, но и наши приятели, защото музиката и танца винаги радват и сближават хората. Благодаря ви, че ще направите дните ни по-цветни и пъстри! Желая ви прекрасни изживявания в нашия град! Откривам 12-тия международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет”! На добър час!“ – пожела в своето приветствие към участниците зам.-кметът Петя Долапчиева.

 

След официалното откриване участниците във фестивала се представиха с кратки танцови визитки. В следващите дни, централните улици на Враца ще бъдат изпълнени с пленителни танцьори, които ще представят своя фолклор. Два концерта ще се състоят в неделя - 30 април - от 11:00 ч. на фестивалната сцена пред Община Враца и галаконцерт, който започва в 18:00 ч. в залата на  НЧ „Развитие 1869”. Входът за него е свободен.

Международният фолклорен фестивал „Врачанска пролет” ще бъде закрит на 1 май с дефиле, което тръгва в 10:00 ч. от пл. „Македония” и концерт, който ще започне в 10:30 ч. на фестивалната сцена пред Община Враца.

При лошо време, концертите ще се състоят в залата на читалище „Развитие 1869”.

#
# # # #