начало » Новини
30.03.2009
Община Враца няма да получи нищо от бюджетния излишък, който се разпределя за капиталови разходи на общини в Република България.

През септември 2008 г. Община Враца внесе официално искане за финансиране на инфраструктурни проекти на обща стойност над 2,5 млн. лв. До момента няма официален отговор на искането от страна на правителството, въпреки, че е потърсена подкрепата на всички народни представители от врачанския избирателен район и че всяко предложение от страна на Община Враца е съпроводено с проект и количествено-стойностни сметки, съобщи кметът на община Враца инж. Тотю Младенов.

Парите са необходими за изпълнението на неотложни проекти за ремонт на улици, ВиК мрежа и детски заведения в община Враца. Част от тях са заложени за изпълнение в програмата за 2009 г. други се налага да чакат финансиране. Един милиард и двеста милиона лева ще бъдат разпределени за неотложни нужди на общините в цялата страна. От тях нито една стотинка няма да дойде във Враца, коментира инж. Тотю Младенов като добави „Някои хора смятат, че раздават партийни пари, но това са пари на държавата, на българския данъкоплатец и смятам, че така се нарушават конституционните права на българските граждани”.

 

П. Ганчовска