Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
05.05.2017
Главният архитект Чавдар Спасов откри костница в новия гробищен парк във Враца

Главният архитект Чавдар Спасов откри костница в новия гробищен парк във Враца

Ден преди Гергьовден, в новия гробищен парк във Враца бе открита костница „Св. Георги“. Официално лентата бе прерязана от главния архитект на Общината Чавдар Спасов и от един от основните дарители за изграждането й Тодор Топалски. На събитието присъстваха управителят на общинското предприятие „Обредни дейности“ Николай Горнишки, директорът на Дирекция „Строителство и инфраструктура“ Нина Калеева, дарители, служители на предприятието.

Костницата, в която ще се съхраняват тленните останки на починали врачани, е изградена за около една година и е построена според новите законови изисквания. Това е второто костохранилище, което се открива във Враца. Първата костница бе открита в стария гробищен парк в края на 2015 г.

„Мярка за една нация е отношението към нейните мъртви. Това, което е изградено днес тук е отношението ни към нашите близки.“, каза при откриването гл. архитект Чавдар Спасов и добави, че Община Враца не е спирала да се грижи за поддържането и състоянието на гробищните паркове в града. Той съобщи още, че в момента тече процедура за изготвяне на подробен устройствен план за разширяване на новия гробищен парк, както и се работи в различни посоки за благоустрояване, озеленяване и охраняване на гробищния парк.

 

#
# # # #