начало » Новини
11.05.2017
След предложение на Калин Каменов, СУ „Христо Ботев“ с Почетен знак на Президента на Република България

След предложение на Калин Каменов, СУ „Христо Ботев“ с Почетен знак на Президента на Република България

По случай  195 години от създаването на  училището и във връзка със значимия му принос в областта на образованието и възпитанието на поколения млади българи, Средно училище „Христо Ботев“ във Враца бе удостоено с Почетен знак на Президента на Република България.

            Предложението, за престижното отличие, до държавния глава е направено от кмета на Община Враца – Калин Каменов. Посочените от него мотиви са свързани с приноса на учебното заведение в сферата на образованието, развитието на профилираното обучение, както и за изграждането на съвременния облик на българското училище.

Новината за това, че СУ „Христо Ботев“ във Враца е удостоено с почетния знак на Президента, кметът Калин Каменов направи по време на откриване „Мемориал на историческата памет“ в учебното заведение.

„Това е още един подарък за Вас, по случай трите годишнини на гимназията. Всички Вие заслужавате тази награда. Честито!“ – каза Калин Каменов.

            Средно училище „Христо Ботев“ е най-старото учебно заведение в град Враца, отговарящо на европейските критерии за образование. През настоящата учебна година училището отбелязва три значими годишнини, 195 години от създаването на Първото светско училище в град Враца, 170 години от преобразуването му в класно училище и 110 години от обявяване на Врачанска Пълна окръжна мъжка гимназия.