начало » Новини
11.05.2017
Кметът Калин Каменов поздрави библиотекари по случай професионалния им празник

Кметът Калин Каменов поздрави библиотекари по случай професионалния им празник

Кметът на Община Враца Калин Каменов присъства на професионалния празник на библиотекарите от Регионална библиотека „Христо Ботев“.

„Книгата е свят на знанието, в който се съхранява духа на един народ. Тя е в основата на историческата памет и националното самосъзнание на българина. Високо ценя и уважавам отговорната дейност на библиотечно-информационните специалисти, работещи в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. Бъдете горди, защото Вие сте съвременните будители на нашето общество. Благодарение на Вашата дейност, Регионалната библиотека в нашия град има съществен принос в културния и обществен живот на Враца. Пожелавам Ви да продължавате да работите със същия ентусиазъм и всеотдайност за развитието на РБ „Христо Ботев“ като водещ културно-просветен център в страната.“ – каза кметът на Община Враца в своето приветствие.

 

Калин Каменов връчи поздравителен адрес и на зам.-директора на библиотеката Антоанета Георгиева за високото отличие, което получи преди дни - „Библиотекар на годината за 2016 година“. Признанието за работата й е на Българската библиотечно-информационна асоциация.

На празника присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, експерти от общинска администрация, както и библиотечни специалисти от Област Враца.

Денят на библиотеката продължи с коктейл в Ритуалната зала на Община Враца.