Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.05.2017
Кметът Калин Каменов поздрави абитуриентите от ПТГ „Н.Й.Вапцаров“

Кметът Калин Каменов поздрави абитуриентите от ПТГ „Н.Й.Вапцаров“

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе гост на тържественото изпращане на абитуриентите от Професионална техническа гимназия „Н. Й. Вапцаров“ във Враца. Зрелостниците организираха празнично шествие от сградата на учебното заведение до площад „Христо Ботев“. Тържеството на дванадесетокласниците се проведе в Градската концертна зала.

            „Уважаеми учители, родители, абитуриенти – днес е изключително важен ден за Вас, защото поемате по пътя на зрелостта. Убеден съм, че голяма част от Вас вече са приети във висши учебни заведения в страната и чужбина, което е доказателство за натрупаните знания през годините. Пожелавам Ви да сте здрави, активни, упорити и винаги да отстоявате позициите си. Носете духа на врачани и защитавайте доброто име на нашия град, където и да сте. Искрено се надявам, след като завършите висшето си образование, да се върнете във Враца и да търсите реализацията си тук. На добър час!“ – заяви кмета Каменов в приветствието си.

            Директорът на Професионална техническа гимназия /ПТГ/ „Н.Й.Вапцаров“ – инж. Ирма Емилиянова връчи грамоти на зрелостниците за активно участие в училищния живот и класиране в регионални кръгове на състезания по професиите. Тази година в учебното заведение завършват 66 ученици от специалностите: „Компютърна техника и технологии“ и „Автотранспортна техника“.