Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
17.05.2017
Кметът Калин Каменов откри 28-ия Национален фестивал на малките театрални форми и 7-ия Международен театрален фестивал на НЕТА

Кметът Калин Каменов откри 28-ия Национален фестивал на малките театрални форми и 7-ия Международен театрален фестивал на НЕТА

Кметът на Община Враца и председател на организационния комитет на фестивала Калин Каменов откри 28-то издание на Национален фестивал на малките театрални форми и 7-ия Международен театрален фестивал на НЕТА, в Драматично-кукления театър в града. Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Враца и Министерството на културата.

            „Уважаеми дами и господа, скъпо жури, актьори и гости! За мен е голямо удоволствие да открия поредното издание на един от най-интересните театрални фестивали в страната. С подготвената селекция от различни по жанр постановки, ще успеем да привлечем максимален брой публика, в рамките на театралния форум. Убеден съм, че със своя професионализъм, журито ще награди най-талантливите актьори и интересни постановки. На добър път!“ – каза в приветственото си слово, при откриването на фестивала кметът Калин Каменов.

            На официалната церемония, директорът на Драматично-куклен театър Враца прочете поздравителен адрес от Министъра на културата Боил Банов. Поздравления по случай началото на театралния форум бяха получени и от евродепутата Владимир Уручев и народния представител Петя Аврамова.

            Програмата на Националния фестивал на малките театрални форми започна с представлението „Майка“ на Максим Горки на Пловдивския драматичен театър. В рамките на фестивалните дни, селекционерът на Националния фестивал Явор Койнаков е включил в програмата 7 заглавия от българската продукция. Международният театрален фестивал на НЕТА ще радва врачани с шест спектакъла на чуждестранни групи.

            Културният форум ще бъде закрит с премиерната постановка на Драматично-куклен театър Враца - „Тартюф“ на 21 май.