начало » Новини
23.05.2017
Стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев украси обновен блок по Националната програма във Враца

Стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев  украси обновен блок по Националната програма във Враца

В навечерието на Ботеви дни, стена на блок, на ул. „Братя Миладинови“ № 10 във Враца, който се обновява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, бе изписана със стихотворението „Хаджи Димитър“ на Христо Ботев. Идеята за поставянето на известното стихотворение на великия революционер, върху фасадата на блока е на кмета на Община Враца Калин Каменов.

В момента в града се извършват строително-ремонтни дейности на още 10 жилищни сгради, които ще бъдат обновени по Националната програма. На част от тях също ще бъдат изписани известни стихове на български автори.

Фирмата, която извършва строителните дейности на жилищния блок на ул. „Братя Миладинови“ № 10  е  „ОПАЛ 94” АД. Стойността на договора е 538 436.33 лв., с ДДС. В Сдружението на собствениците са включени 48 домакинства.

Към настоящия момент в сградата изцяло са изпълнени дейностите по поставяне на хидроизолацията на покрива и топлоизолацията на подпокривното пространство. Дограмата е подменена на 70%, скелето е изпълнено на 60%. Топлоизолацията  по фасадните стени и мазилката са изпълнени на 40%, а по таваните на сутерена е на 50%.