начало » Новини
23.05.2017
В петък във Враца се откриват „Ботеви дни 2017“

Тази година, „Ботеви дни“ ще бъдат открити с един ден по-рано - 26 май. Официалното откриване ще започне в 19:00 ч., на площад „Христо Ботев“, с кратка театрализация, проследяваща развитието на борбите на българите за освобождение на страната, която ще завърши със запалване на вечния огън. С издигане на националния флаг ще бъде дадено началото на тържествената част за откриване на „Ботеви дни 2017“.

Участие в програмата ще вземат Духов оркестър при Народно читалище „Развитие 1869" Враца, Средношколски смесен хор при СОУ „Отец Паисий",  актьорът от Драматично-куклен театър - Враца Калин Костадинов, танцьори от Танцов състав „Хемус" при Община Враца.

Програмата на „Ботеви дни 2017“ ще продължи на сцената пред сградата на Община Враца, където ще се състои награждаване на носителите на първите награди от конкурса за рисунка „Ботева работилница“, част от „Ботеви дни 2017“.

За всички жители и гости на Враца, на откритата сцена  ще започнат концерти на група Tri O Five и Прея и врачанина Деян Минчев – Бедата.