начало » Новини
29.05.2017
Наградиха участниците в Националния конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“

   Калин Каменов връчи наградите на победителите в XXI Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“. Събитието се проведе в Регионалния исторически музей, където присъстваха и народните представители Красен Кръстев и Красимир Богданов, зам.-кметът по хуманитарни дейности Петя Долапчиева, общински съветници, културни дейци и граждани.
   Кметът на Община Враца награди отличилите се участници в конкурса, във II възрастова група /9-12 клас/. Първо място в „Живеем в земята на Ботев“ отиде при Ванина Кузова от Обединен детски комплекс, град Варна. Второ и трето място си поделиха учениците Радостина Иванова от ПТГ „Владимир П. Минчев“, от с. Владимирово – област Монтана и Джордж Петров – от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.
   Лауреатите в I възрастова група /5-8/ клас бяха отличени с грамоти от зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева. На първо място в конкурса е младата писателка Лора Георгиева от Основно училище „Константин Филосов“ – град Лом. Награда за второ място получи Рени Хинева от град Добрич. Ученичката от Клуб за творческо писане „Литературна къща“ в град Добрич – Татяна Иванова зае трето място в литературния конкурс.

   В Националния конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“ участваха 136 ученици, с 57 есета и 87 стихотворения. Бяха връчени грамоти в категория „Есе“, а от Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата изненадаха участниците със специална награда. Отличените участници прочетоха своите произведения и получиха много награди и грамоти. Част от наградените творби са включени в литературно-художествения алманах „Околчица“.  Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.