начало » Новини
05.06.2017
Калин Каменов награди победителите в Мини маратон 2017

Калин Каменов награди победителите в Мини маратон 2017

Кметът Калин Каменов награди победителите в провелия се Мини маратон, който бе организиран от Община Враца и Фондация „Докосни щастието“ /Touch Happiness Foundation/. Спортната проява се състоя в ремонтираната и обновена закрита Лекоатлетическа писта и в нея участваха деца, младежи и възрастни. Целта на маратона бе да събере на едно място привърженици на спорта и здравословния начин на живот.

При откриването на състезанието Калин Каменов благодари на председателя на Фондация „Докосни щастието”, Теодора Игнатова за идеята, относно провеждане на мини маратона. „Обновената лекоатлетическа писта е направена за вас, деца, затова идвайте тук и тренирайте. Вие, скъпи родители, мотивирайте ги да спортуват, за да се гордеете с техните успехи. Забавлявайте се и бъдете здрави.”- каза при откриването на мини турнира кметът Калин Каменов.

 

Състезателите в маратона бяха разпределени в четири възрастови групи. В първата група участие взеха малчугани до 6 годишна възраст от детски заведения в града. Втора и трета възрастова група се състезаваха ученици от I-IV клас и V-VIII клас. Младежи от IX-XII клас, заедно с мъже и жени, мериха сили в четвъртата група.

В края на турнира, кметът Калин Каменов връчи медали и грамоти на победителите.

На спортното мероприятие присъстваха още председателят на Фондация "Докосни щастието" и почетен консул на България в Демократична република Конго- Теодора Игнатова, главният експерт в Министерството на младежта и спорта за Северозападна България - Росица Стаменова, председателят на Общинския съвет - Румен Антов, почетният консул на България в Марсилия - Жан-Мари Мартен, директори на детски и учебни заведения и др.