начало » Новини
06.04.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов поздрави медицинските работници и служители в общинското дружество ДКЦ-1 в навечерието на техния празник.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов поздрави медицинските работници и служители в общинското дружество ДКЦ-1 в навечерието на техния празник.

Инж. Младенов присъства на коктейла, организиран от здравното заведение. На тържеството, организирано съвместно с ПП ГЕРБ – Враца, кметът заяви, че всички слухове за затварянето на ДКЦ- 1 нямат нищо общо с действителността. По негова инициатива е направен финансов одит за няколко години назад, който само доказва лошите финансови резултати на предходните ръководители. За първи път тази година дружество реализира положително салдо. Изработен е бизнес - план, по който трябва ще се работи. Още през тази година се очаква да бъдат отпуснати 100-те хиляди гласувани от община Враца, които ще дадат възможност да се закупи техника и да се ремонтира сградата коментира инж. Младенов като добави, че се очаква в най-скоро време да се отвори мярката по оперативна програма за преструктуриране на болничните заведения, общинска собственост. Готови сме с конкретни предложения, които ще помогнат на ДКЦ-1 да се превърне в едно от най-модерните лечебни заведения на територията на община Враца.

Поздравления към медицинските специалисти отправиха председателят на общинския съвет Николай Коцев и д-р Крум Крумов, управител на ДКЦ-1. Д-р Илонка Крумова поздрави лекарите за избора им на професия, а представителите на Жени ГЕРБ бяха част от организаторите на събитието.

 

Н. Божилова