начало » Новини
06.06.2017
ДЕТСКИ ПРАЗНИК „УСМИВКА”

Община Враца подготвя още един празник за децата на Враца. На 10 юни /събота/ от 10.00 часа на площад „Христо Ботев”  разнообразни арт-ателиета ще забавляват малките посетители. На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на  гипсови фигурки. За най-сръчните ще има рисуване на стъкло, квилинг и декупаж. В помощ на децата ще са по-големи ученици и учители. Други интересни занимания са рисунки на лица, модерни прически и други. 

На една от шатрите специалисти от Регионалната библиотека ще забавляват малчуганите с оригами и ще изработват книжки. Най-хубавите мигове ще бъдат запечетани от Фото Тони.

Младежите от Младежки център Враца също ще забавляват децата с апликации, изработване на весели маски и гривнички от макарони. Спортни мероприятия  също няма да липсват- баскетболен кош и играта „Точен шут” за  тези, които обичат да спортуват. За най-талантливите ще предоставим микрофон, за да пеят и рецитират, а и ще могат да потанцуват Зумба с Малина.

На специална информационна шатра всеки малък посетител ще получи талон. На него има обозначени места, на които ще се поставя печат на всяка посетена шатра. След като събере поне 5 печата талонът ще бъде поставен в специална кутия и на всеки 30 минути ще се тегли томбола с награди. Клоуни и двама анимационни герои ще забавляват децата през цялото време. Освен това малчуганите ще могат да разгледат пожарен автомобил и модерно сметосъбиращо камионче. Заниманията са напълно безплатни. Община Враца е организатор на детски празник „Усмивка” и е подсигурила всички забавления и награди.

За безопасността на децата е осигурена охрана и медицинско обслужване.