начало » Новини
09.06.2017
Зам.-кметът Мария Попова и експерти от Община Враца инспектираха блок №144, в ж.к. „Дъбника“

Зам.-кметът Мария Попова и експерти от Община Враца инспектираха блок №144, в ж.к. „Дъбника“

            Зам.-кметът Мария Попова и експерти от Община Враца извършиха проверки  на жилищни блокове в града, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност. По време на инспекцията в блок №144, в ж.к. „Дъбника“, експертите направиха оглед на покрива, апартаменти и приземните помещения на сградата.

След извършената проверка бе установено, че на местата, на които все още не е подменена хидроизолацията на покрива, има минимални течове, вследствие на обилните проливни дъждове през последните дни в града. На живущите в блока, експертите на Община Враца разясниха, че съгласно изготвения проект за енергийно ефективни мерки е предвидена цялостна подмяна на покривната настилка.

Експерти от Община Враца ще продължат да проверяват строителните площадки на жилищните сгради, обновявани по Националната програма за енергийна ефективност, като ще бъдат провеждани и срещите със собствениците, на които ще присъстват представители на съответната фирма - изпълнител, строителен надзор и инвеститорски контрол.