начало » Новини
09.06.2017
Строително-монтажни дейности по Воден цикъл затварят движението по бул. „Христо Ботев“ във Враца

Във връзка със стартирането на строително-монтажни и ремонтни дейности по „Интегриран проект за Воден цикъл на  град Враца“ – II фаза, се налага временна организация за безопасност на движението по бул. „Христо Ботев“, която ще бъде въведена от 10.06.2017 г.

В този период, по възловия булевард ще бъдат извършвани дейности по водопроводната и канализационната мрежа, от кръстовището с  ул. „Райко Алексиев“ до ул. „Петропавловска“.

С цел осъществяване на пътното движение ще бъдат създадени обходни маршрути в този район на града. Пътното движение от ж.к. „Дъбника“, както и от ул. „Илинден“ към централна градска част ще се осъществява по ул. „Цар Симеон“ и ул. „Стоян Заимов“. Маршрутът на движещите се моторни - превозни средства от кръстовището на бул. „Христо Ботев“, в района на площад „Руски“ ще бъде през ул. „Оборище“ и ул. „Цар Борис“. Затворен за ремонт ще бъде и участък от ул. „Петропавловска“, който се намира между бул. „Христо Ботев“ и Крайречен булевард. Поетапно ще бъдат освобождавани участъци от затворената част на бул. „Христо Ботев“, след приключване на  ремонтните дейности.

Фирмата - изпълнител на строително - монтажни и ремонтни дейности - „Понсстройинженеринг“ АД ще постави съответната вертикална сигнализация за организация на пътното движение.

За временната организация за безопасност на движението са уведомени: сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление.

Движението на моторни - превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на ремонтните дейности.

Община Враца се извинява за причиненото неудобство.