начало » Новини
12.06.2017
Голям интерес към on-line гласуването в конкурса „Най-патриотичен клас“

Само за една седмица над 3 200 човека се включиха в on-line гласуването и подкрепиха своя фаворит в конкурса „Най-патриотичен клас“, който е посветен на 141-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета и се организира от Община Враца.

В надпреварата участват три класа, които тази година завършват средното си образование, от три учебни заведения във Враца - СУ „Христо Ботев”, ППМГ „Акад.Иван Ценов” и СУ „Козма Тричков”. Комисия ще определи кой клас е победител в конкурса. За да се избегне субективният елемент в определянето на победителя, стартира и on-line гласуване. Всеки може да се включи и да подкрепи една от представените патриотични инициативи на зрелостниците на следния линк https://www.facebook.com/events/502820513383409/permalink/503267223338738/, като те могат да бъдат разгледани тук: https://goo.gl/KXBKuo. Срокът за гласуване е 29 юни, включително.

Наградата, която ще получи класът - победител в конкурса „Най-патриотичен клас“ е екскурзия „По стъпките на Ботев”, която обхваща местата, в които Ботев е живял, работил и развивал революционна дейност. Маршрутът на екскурзията включва: Галац, Одеса, Измаил и Браила.

Конкурсът „Най-патриотичен клас“ се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.