начало » Новини
30.06.2017
Кметът Калин Каменов откри регионална среща за обмен на опит в областта на детските политики

Кметът Калин Каменов откри регионална среща за обмен на опит в областта на детските политики

            Кметът Калин Каменов откри във Враца регионална среща за обмен на опит по детски политики. Форумът е част от проект „Гласът на българските деца“, който се реализира от Българско училище за политика „Димитър Паница“, с експертното съдействие на Национална мрежа за децата и с финансовата подкрепа на Фондация „Оук“.

Началото на срещата бе дадено от кмета Каменов, който приветства участниците с думите: „За мен е удоволствие да присъствам на откриването на форум, насочен изцяло към младите хора и по-конкретно – към идеите и предложенията им. Много бих се радвал, когато приключи модулът от срещи в районите за планиране, да бъдат представени най-добрите практики  пред обществеността.  Вярвам, че на днешната среща ще има много нови и нестандартни идеи, които могат да бъдат заимствани и приложени в ежедневието ни. Тук е мястото да спомена, че именно младите хора са катализатор за благоприятното развитие на нашия град. Неслучайно на всеки три месеца аз и моят екип провеждаме срещи с ученици и студенти, за да чуем мнението им по актуални за Враца въпроси, техните предложения и идеи за нови инициативи. Благодарение на „посланиците на Враца“, успяхме да променим облика на Традиционния есенен панаир, създадохме Коледен базар, а градът ни беше преобразен в навечерието на Великден. Именно заради подобни неща, всеки един от нас трябва да се откъсне от ежедневните си мисли и проблеми и да се вслуша в градивната критика и предложенията на младите хора.“ – каза кметът Каменов в началото на срещата.

 

            По време на форума беше представен анализ на актуалното състояние на детските политики, проблемите, които съществуват, както и развитието на добри практики в Северозападен регион на България.

На срещата присъстваха изпълнителният директор на Българското училище за политика „Димитър Паница“ д-р Ирина Алексиева, изпълнителният директор на Национална мрежа за децата – Георги Богданов, зам.-кметът Петя Долапчиева, представители на институции от Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен, неправителствени организации и граждани.