начало » Новини
03.07.2017
Лято на ремонти във Враца

Лято на ремонти във Враца

От месец юни, стартираха ремонтни дейности на улици във Враца и в населените места от Общината. В края на изминалата седмица - 30 юни, приключи асфалтирането на отсечка в Източната промишлена зона, а следващата седмица ще завършат дейностите и на улица в Хранително-вкусовата зона. Започнати са работи по ул. „Иванчо Цветков” в Централна градска част, а през седмицата ще стартират и строително-ремонтни дейности по съседните улици „Морава“ и „Цвета Кръстенякова“. Следващите улици, по които ще започне строителството са две улици в Промишлена зона - ул. „Шипка” и улица в района на бившия завод ЧЛК.

Средствата, с които се финансират стартиралите ремонтни дейности са 2 млн. лв. и са отпуснати след Постановление № 363 на Министерски съвет от 16.12.2016 г., с което  Министерство на  финансите увеличава размера на бюджетното взаимоотношение на Община Враца с централния бюджет. Средствата са целеви и се отпускат за ремонт на улици и тротоари на територията на общината. Фирмата - изпълнител на дейностите е „КАРО ТРЕЙДИНГ“ ООД.

От 26 юни започна и ремонт на общинска  пътна мрежа  на отсечката Девене – Чирен - Деривол,  която е с дължина 17,55 км. Заложените средства за дейностите са в размер на 163 380 лв., с ДДС и са от капиталова програма на Община Враца. Фирмата изпълнител е „ПЪТСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ АД.  Участъците , които се  преасфалтират  се  почистват  и профилират пътните банкети.