начало » Новини
28.07.2017
Кметът Калин Каменов награди участници в международен проект

Кметът Калин Каменов награди участници в международен проект

  Кметът Калин Каменов награди участниците в проект „Френският език – мост между френската и българската култура“. Учениците, участвали в обмяната на опит и запознаване с френския език и култура , получиха сертификати в сградата на Младежки център – Враца.
  Преди връчването на отличията, кметът на Община Враца изказа своята благодарност към всички доброволци:„За мен е удоволствие, че млади хора като вас са в нашия град и помагат на учениците да усвоят основите на френския език. Много бих желал, с реализирането на този проект, нашите възпитаници да имат интерес към по-нататъшно изучаване на френския език. Обнадеждаващо е, че млади хора имат потребност да участват в подкрепа на различни социални, културни и образователни проекти. Именно безкористният труд, ни прави истински хора! Пожелавам ви здраве, сили и вдъхновение! Никога не се отказвайте от поставените цели и бъдете уверени, защото вие сте гарант за едно по-добро общество!“ – каза Каменов.

 

  Проектът „Френският език – мост между френската и българската култура“ се реализира от „Клуб на франкофонията – Враца“, с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Общински съвет – Враца. В рамките няколко месеца, ученици от училищата – НУ „Софроний Врачански“, СУ „Васил Кънчов“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и ПЕГ „Йоан Екзарх“, се запознаха с френския език и култура.