начало » Новини
13.04.2009
Община Враца участва за втора поредна година със собствен щанд в VI-то международно туристическо изложение „Културен туризъм” в град Велико Търново от 8 до 11 април.

В тазгодишното издание на форума участваха над 300 изложители, в т.ч. 30 общини и представители на Молдова, Румъния, Иран, Италия, Хърватска, Испания, Полша, Македония и Регионалните исторически музеи от областни центрове.

Изложението бе открито с тържествен водосвет в присъствието на Анелия Крушкова - председател на Държавната агенция по туризъм, кмета на Община Велико Търново, представители на БХРА и АБТТА, както и посланиците на Италия и Иран.

         

В рамките на програмата на форума се състоя национална среща на кметовете и местните администрации по проблемите на туризма, на която присъства зам.-кмета по туризъм на Община Враца Т. Милева. Организаторите бяха подготвили филмов фестивал, под надслов „На източния бряг на Европа”, редица изложби, международна конференция на тема „Културното наследство и туризма”, кръгла маса, редица презентации и атракции за посетителите. По време на изложението бяха представени книгите на професор Николай Овчаров „Откритията на българския Индиана Джоунс” и на Иван Църов „Траките край Атрюс”.

 

Б. Банкова